• صفحه اصلی
  • خدمات
  • تعرفه‌ها
  • نمونه‌کارها
  • درباره ما
  • وبلاگ
  • تماس با ما
ناحیه کاربری
© تمامی حقوق برای اپکس وب محفوظ است
اپکس وب اپکس وب
  • صفحه اصلی
  • خدمات
  • تعرفه‌ها
  • نمونه‌کارها
  • درباره ما
  • وبلاگ
  • تماس با ما
ناحیه کاربری
اپکس وب
آموزش‌ها

چگونه دامنه‌ای که قبلا ثبت شده است را بخریم؟

در 1399/01/27

ما اغلب از کاربران می‌شنویم که می‌خواهند دامنه‌ای که قبلا توسط فرد دیگری ثبت شده است را خریداری کنند. اگر شما نیز هم اکنون در این موقعیت قرار دارید، ممکن است تعجب کنید که چگونه می‌شود دامنه‌ای که به شخص دیگری تعلق دارد را ثبت کنید. ساده‌ترین راه‌حل پیدا کردن یک نام دامنه دیگر است. با این وجود گاهی اوقات این ممکن است بهترین گزینه نباشد.

در این مقاله ما می‌خواهیم نکات تخصصی در مورد نحوه خرید دامنه از قبل ثبت شده را با شما به اشتراک بگذاریم و مواردی که باید به آن‌ها توجه کنید را به شما بگوییم. همچنین چند استراتژی اثبات شده را مطرح خواهیم کرد که اگر دامنه مدنظر شما در دسترس نباشد، می‌توانید از آن‌ها استفاده کنید.

نکته: برخلاف آموزش‌های دیگری که در اینترنت یافت می‌شوند، مواردی که در این آموزش به شما یاد می‌دهیم، بر اساس تجربه واقعی ما در خرید دامنه‌های پریمیوم است.

آنچه در این مطلب می‌خوانید

  • نکاتی در مورد خرید دامنه‌ای که از قبل ثبت شده است
    • قبل از خرید دامنه در نظر داشته باشید
  • چگونه یک دامنه ثبت شده را بخریم
    • 1. از خرید دامنه دلخواهتان، با پسوندهای دیگر خودداری کنید
    • 2. بررسی کنید که دامنه مورد نظر متعلق به یک علامت تجاری ثبت شده نباشد
    • 3. بیش از حد احساساتی نشوید
    • 4. بررسی کنید دامنه مورد نظر قبلا سایتی داشته است
    • 5. بفهمید که ارزش دامنه چقدر است
    • 6. دقیقا بدانید دارید چه چیزی خریداری می‌کنید
    • 7. مطمئن شوید که دارید دامنه را از مالک اصلی آن خریداری می‌کنید
    • 8. اگر دامنه بین‌المللی می‌خرید، با هماهنگی فروشنده از Escrow برای انتقال پول استفاده کنید
    • 9. دامنه مورد نظر خود را پیش‌خرید کنید
  • جمع‌بندی و استراتژی‌های جایگزین

نکاتی در مورد خرید دامنه‌ای که از قبل ثبت شده است

همه سایت‌ها به یک دامنه احتیاج دارند. دامنه در واقع آدرس سایت شما در اینترنت است. شما می‌توانید یک دامنه جدید را با قیمت تقریبی 10 الی 15 دلار ثبت کنید. از طرف دیگر برخی از شرکت‌های میزبانی موقع خرید هاست، دامنه رایگان نیز ارائه می‌دهند.

اما اگر دامنه مورد نظر شما قبلا ثبت شده باشد، چه می شود؟

در این موقعیت، شما دو گزینه دارید: دامنه دیگری برای کسب‌وکارتان پیدا کنید یا دامنه‌ای که واقعا آن را می‌خواهید و از قبل ثبت شده را، از مالک فعلی آن خریداری کنید.

خرید دامنه‌ای که از قبل ثبت شده است می‌تواند یک حرکت مثبت برای کسب‌وکار شما باشد. با این حال مهم است که از خطرات و کلاه‌برداری‌ها در این زمینه در امان باشید؛ در این‌صورت وقت و هزینه‌تان را هدر نمی‌دهید. به همین دلیل ما نکاتی در مورد چگونگی خرید دامنه‌ای که از قبل ثبت شده است به‌صورت امن و با اطمینان برای شما جمع‌آوری کرده‌ایم.

قبل از خرید دامنه در نظر داشته باشید

یک سوال اساسی که باید از خود بپرسید این است که آیا شما می‌خواهید فقط دامنه را به تنهایی خریداری کنید یا یک وب‌سایت تاسیس شده کامل را. خرید یک سایت کامل اگر دارای سابقه درآمد پایدار باشد، می‌تواند یک میانبر عالی برای شروع کسب‌وکار شما باشد. این کار به شما  این امکان را می‌دهد که به جای اینکه مجبور شوید یک کسب‌وکار را از ابتدا بسازید، صاحب یک کسب‌وکار درآمدزا شوید. با این حال خرید یک وب سایت، بسیار گران‌تر از خرید یک دامنه به تنهایی خواهد بود. همچنین در این‌صورت باید ریسک‌ها و مسئولیت‌های قانونی بیش‌تری را نیز بپذیرید.

چگونه یک دامنه ثبت شده را بخریم

دو مسیر اصلی برای خرید دامنه ثبت شده وجود دارد که باید از این دو یکی را انتخاب کنید:

  • به‌طور خصوصی به صاحب دامنه مراجعه کنید و در مورد خرید آن به توافق برسید.
  • به دنبال دامنه مورد نظر در بازارهای خرید و فروش دامنه باشید.

روش اول از ورود شخص ثالث به معامله جلوگیری می‌کند و در این‌صورت ممکن است بتوانید مالک دامنه را به قیمت‌گذاری مطلوب‌تر ترغیب کنید. اگر دامنه از قبل ثبت شده دارای یک سایت است و این سایت راهی برای ارتباط با مالک آن (مثلا فرم تماس با ما) دارد، از آن برای دسترسی به صاحب سایت استفاده کنید. روش دیگر آن است که می‌توانید با استفاده از ابزارهای WHOIS دامنه، به دنبال صاحب آن بگردید. ممکن است بتوانید از اطلاعات WHOIS، جزئیات تماس با مالک دامنه را دریافت کنید.

روش دوم جست‌وجوی نام دامنه در بازارهای خرید و فروش دامنه است. در این‌جا بسیاری از فروشندگان دامنه، دامنه‌هایشان را برای فروش می‌گذارند. توصیه می‌کنیم برای دامنه‌های بین‌المللی  از Domain.com استفاده و برای دامنه‌های داخلی از Nam.ir استفاده کنید. با مراجعه به این سایت‌ها، به سادگی نام دامنه را جست‌وجو کنید و ببینید که برای فروش گذاشته شده است یا نه.

دامنه‌هایی که از قبل ثبت شده‌اند، ممکن است به عنوان دامنه پریمیوم شناخته شوند و در این‌صورت قیمت بالاتری خواهند داشت. اگر دامنه مورد نظر شما در بازارهای دامنه موجود بود، به راحتی می‌توانید آن را به سبد خریدتان اضافه کنید و صاحب دامنه شوید. همچنین می‌توانید به بازارهای دامنه مختلفی مانند Sedo, Flippa و… مراجعه کنید تا ببینید آیا دامنه مدنظرتان برای فروش گذاشته شده است یا نه.

اگر نام دامنه در بازارهای فروش دامنه ذکر نشده باشد، احتمالا برای فروش در دسترس نیست ولی ناامید نشوید. شما هنوز هم می‌توانید از روش اول استفاده کنید و با مالک دامنه برای خرید آن تماس بگیرید.

حال بگذارید نکات مهمی درباره خرید دامنه از قبل ثبت شده را به شما بگوییم تا با خیال راحت بتوانید این کار را انجام دهید.

1. از خرید دامنه دلخواهتان، با پسوندهای دیگر خودداری کنید

اگر دامنه‌ای که به دنبال آن هستید پسوند .com داشت و از قبل خریداری شده بود، شاید وسوسه شوید که از پسوندهای دیگری مانند .net یا .org استفاده کنید. ولی این کار می‌تواند مشکلاتی ایجاد کند زیرا افراد ممکن است پسوند دامنه شما را فراموش کنند و به اشتباه به جای .org، وارد نام دامنه با پسوند .com شوند. حتی اگر صاحب دامنه .com استدلال کند که شما می‌خواهید نام تجاری آن‌ها را نقض کنید، ممکن است با مشکلات قانونی مواجه شوید؛ به ویژه هنگامی که آن‌ها نام تجاری‌شان را به عنوان علامت تجاری ثبت کرده‌اند و Trademark داشته باشند.

2. بررسی کنید که دامنه مورد نظر متعلق به یک علامت تجاری ثبت شده نباشد

اگر دامنه‌ای که می‌خرید یک علامت تجاری ثبت شده از یک کسب‌وکار موجود باشد، در این صورت شاید در آینده مجبور شوید سایت‌تان را به طور کلی پاک کنید.

خوب است قبل از خرید دامنه، بررسی کنید که آیا این دامنه متعلق به برند یا علامت تجاری ثبت شده‌ای نباشد. شما می‌توانید این کار را با جست‌وجو در پایگاه‌های اطلاعاتی محلی در مورد برندها انجام دهید. توجه کنید که اگر شرکت ثبت شده‌ای وجود داشته باشد، شما اجازه ندارید از نام آن در دامنه‌تان استفاده کنید. برای مثال شما نمی‌توانید دامنه‌ای ثبت کنید که در آن کلمه “WordPress” وجود داشته باشد.

3. بیش از حد احساساتی نشوید

شروع یک کسب‌وکار آنلاین کاری بسیار هیجان‌انگیز است. از آنجا که نام دامنه شما در کسب‌وکارتان نقش اساسی دارد، به راحتی می‌توانید یک نام دامنه خاص برای آن انتخاب کنید. ولی در این انتخاب نباید احساساتی عمل کنید زیرا این انتخاب به ساعت‌ها فکر و بررسی احتیاج دارد. همچنین شما باید در مورد کلیه این تصمیمات و سرمایه‌گذاری مالی ناشی از این تصمیم، باهوش و منطقی باشید.

ما توصیه می‌کنیم گزینه‌های خود را باز نگه دارید و به جست‌وجوی نام دامنه‌های متعدد بپردازید و به این موضوع به‌طور جدی توجه کنید. این به شما در تصمیم‌گیری عاقلانه کمک می‌کند در نتیجه شما می‌توانید بهترین نام را انتخاب کنید بدون آن که مجبور به پرداخت هزینه‌های اضافی شوید.

به خاطر داشته باشید که هزینه دامنه‌های ویژه می‌تواند از چند صد دلار تا چند صد هزار دلار متغیر باشد. داشتن گزینه‌های متعدد به شما این امکان را می‌دهد که مبلغ هنگفتی برای خرید دامنه‌ای که با دامنه دیگر به قیمت 1/10 هیچ تفاوتی ندارد نپردازید.

4. بررسی کنید دامنه مورد نظر قبلا سایتی داشته است

اطمینان حاصل کنید که تاریخچه وب‌سایت را با استفاده از Wayback Machine بررسی کرده‎اید. ممکن است دامنه‌ای که می‌خواهید بخرید قبلا توسط شخص دیگری برای راه‌اندازی سایتی استفاده شده باشد. این که دامنه قبلا به یک سایت متصل شده باشد اتفاق خوبی است ولی باید مطمئن شوید که سایت قبلی فعالیت‌های مخرب، مشکوک یا غیرقانونی نداشته باشد.

این ممکن است به اعتبار کسب‌وکار شما آسیب بزند و یا حتی در آینده سبب پیدایش مشکلات حقوقی شود. اگر گوگل نیز برای دامنه به علل مختلف مجازاتی در نظر گرفته باشد، شما راه درازی برای خلاص شدن از شر این مجازات خواهید داشت.

Wayback Machine همچنین راهی هوشمندانه برای پیدا کردن اطلاعات مالک دامنه است.

5. بفهمید که ارزش دامنه چقدر است

قیمت‌گذاری دامنه کار مشکلی است. اگر تازه وارد بازار خرید و فروش دامنه شده باشید قطعا نمی‎دانید قیمتی که در معامله به شما پیشنهاد داده شده است یک خرید ارزان است یا یک پیشنهاد گران یا چیزی میان این دو.

واقعیت این است که هیچ مققرات استانداردی برای قیمت‌گذاری نام دامنه وجود دارد. فروشندگان می‌توانند به‌طور مستقل قیمت دلخواه‌شان را روی دامنه بگذارند و شما مختارید که تصمیم بگیرید آیا آن دامنه ارزش خرید دارد یا نه. قیمت دامنه‌های پریمیوم از چند صد دلار تا چند صد هزار دلار متغیر است. برخی از نام‌های دامنه کمیاب حتی ممکن است به میلیون دلار هم برسند.

اگر تازه‌کار هستید می‌توانید از ابزارهایی مانند EstiBot برای تعیین ارزش حدودی دامنه استفاده کنید.

توجه: ارزیابی خودکار قیمت دامنه لزوما خیلی دقیق نیست ولی اطلاعاتی در قالب چند معیار در ارزش دامنه به شما می‌دهد که ممکن است برایتان مفید باشد.

اگر دامنه خیلی گران باشد (که غالبا این‌گونه خواهد بود)، باید آماده چانه زدن شوید. سعی کنید حداکثر قیمتی که می‌توانید پرداخت کنید را در پیشنهاد اول به فروشنده اعلام نکنید و از حداکثر قابل پرداخت‌تان مبلغ کم‌تری پیشنهاد دهید و در صورتی که فروشنده راضی نشد، مبلغ را به صورت پله‌ای بالا ببرید. به‌خاطر داشته باشید محدودیتی در میزان پایین آمدن قیمت وجود دارد. انتظار نداشته باشید شخصی در صورت درخواست 20 هزار دلار، با 500 دلار راضی شود. این هم در نظر بگیرید که اگر شخصی 20 هزار دلار درخواست کرد، این به آن معنا نیست که شما باید حداقل نصف این مبلغ را به او بپردازید. اغلب معاملات دامنه با قیمت حدودی 20 هزار دلار، بین 3 تا 6 هزار دلار انجام خواهند شد.

6. دقیقا بدانید دارید چه چیزی خریداری می‌کنید

دقیقا بدانید که دارید چه چیزی خریداری می‌کنید؟ آیا فقط در حال خرید یک دامنه هستید یا شما علاوه بر آن دارید یک سایت نیز می‌خرید؟ اگر دارید یک وب‌سایت خریداری می‌کنید، آیا این وب‌سایت شامل کلیه مطالب ارسال شده در آن است؟

وب‌سایت‌های کاملی که به فروش می‌رسند ممکن است از افزونه‌ها و ابزارهای مختلفی استفاده کنند که صاحب سایت برای استفاده از این‌ها لایسنس خریداری کرده است. معمولا هنگام خرید یک وب‌سایت، این لایسنس‌ها به شما انتقال داده‌ نمی‌شوند. پس باید با دریافت یک لیست از افزونه‌ها و ابزارهایی که به لایسنس احتیاج دارند از فروشنده، خود را آماده خرید آن‌ها کنید.

همچنین شما باید از این‌که فروشنده برخی از دارایی‌های سایت مانند لیست داده‌هایی که از کاربران ذخیره شده (مثل لیست ایمیل‌ها و شماره‌ها) را در اختیار شما می‌گذارد هم کسب اطلاع کنید.

اگر در حال خرید دامنه یا وب‌سایت بزرگ و با ارزشی هستید، حتما باید یک وکیل را در جریان کار خود بگذارید و با وی قرارداد ببندید. سعی کنید با کسی که در امور مالکیت معنوی متخصص است مشورت کنید.

حتی اگر خرید کوچکی هم انجام می‌دهید، جزئیات مهم را به‌صورت کتبی از فروشنده دریافت کنید.

نکته: از فروشنده بپرسید که آیا به آیدی‌های متعلق به نام دامنه در شبکه‌های اجتماعی دسترسی دارد یا نه و در صورتی که دسترسی داشت می‌توانید آن‌ها را نیز به عنوان بخشی از معامله دریافت کنید.

7. مطمئن شوید که دارید دامنه را از مالک اصلی آن خریداری می‌کنید

تصور کنید که شما پول‌تان را برای خرید دامنه می‌دهید و در ادامه متوجه می‌شوید که دامنه سرقتی است. شما هرگز دیگر پول‌تان را نخواهید دید و مالک قانونی دامنه نیز نخواهید بود.

این یک سناریوی تلخ است، اما متاسفانه می‌تواند اتفاق بیفتد. یک بررسی اولیه خوب و استفاده از ابزارهایی مانند DNS Trails می‌تواند شما را از این سناریو نجات دهد. با ابزارهای بررسی تاریخچه دامنه مطمئن شوید که اخیرا تغییراتی در جزئیات DNS های دامنه اتفاق افتاده است یا نه. اگر چیز عجیب و غریبی دیدید از فروشنده توضیح بخواهید.

اگر تمام مکالمه شما با صاحب دامنه از طریق ایمیل اتفاق افتاده است، از فروشنده یک شماره تلفن نیز دریافت کنید و از این طریق با او مذاکره کنید. حساب‌های ایمیل می‌توانند هک یا جعل شوند.

8. اگر دامنه بین‌المللی می‌خرید، با هماهنگی فروشنده از Escrow برای انتقال پول استفاده کنید

شما ممکن است هنگام خرید دامنه مخصوصا هنگامی که قیمت آن زیاد است نگران باشید که اگر فروشنده کل پول شما را گرفت و دامنه را تحویل نداد، چه می‌شود؟

بهترین راه‌حل استفاده از سایتی مانند Escrow.com است. شما پول خود را به این سایت پرداخت می‌کنید و تا زمانی که تایید نکنید که دامنه را دریافت کرده‌اید، سایت پول شما را ایمن نگه می‌دارد و هنگامی که تایید کردید که دامنه انتقال یافته است، پول به فروشنده پرداخت می‌شود.

Escrow.com برای خرید برخی از دامنه‌های بسیار مشهور از جلمه WordPress.com, Gmail.com, Twitter.com و… استفاده شده است. توجه داشته باشید که برای معامله از طریق این سایت باید مبلغی را به عنوان کارمزد پرداخت کنید.

نکته مهم: سعی نکنید میانبر بزنید و از پرداخت کارمزد Escrow شانه خالی کنید. ما همیشه دامنه‌هایمان را از این طریق می‌خریم مگر این‌که فروشنده مایل باشد قبل از دریافت پول، دامنه را به ما انتقال دهد.

9. دامنه مورد نظر خود را پیش‌خرید کنید

هر روز هزاران دامنه منقضی می‌شوند و آن‌ها تمدید یا ثبت نمی‌شوند. بسیاری از مشاغل از کارهای خود خارج می‌شوند و صاحبان دامنه نیز علاقه خود به نگهداری آن را از دست می‌دهند.

در برخی موارد نیز ممکن است مالک اتفاقی فراموش کند که دامنه را تمدید کند.

شما لازم نیست که دامنه را زیر نظر بگیرید تا بفهمید چه زمانی منقضی می‌شود. در عوض ابزارهای زیادی وجود دارند که دامنه مورد نظر شما را رصد می‌کنند. آن‌ها به‌صورت خودکار سعی می‌کنند دامنه مورد نظر را در لحظه‌ای که آزاد می‌شود ثبت کنند. به عنوان مثال یکی از این ابزارها که می‌توانید از آن استفاده کنید GoDaddy است.

مشکل پیش‌خرید دامنه این است که ممکن است اصلا کار نکند. مالک دامنه ممکن است که دامنه خود را تمدید کند یا شخص دیگری قبل از شما دامنه را پیش‌خرید کرده باشد که در این صورت او نسبت به شما اولویت دارد.

جمع‌بندی و استراتژی‌های جایگزین

خرید دامنه‌ای که از قبل ثبت شده است کار آسانی نیست و این روند ممکن است از چند روز تا چند ماه طول بکشد. حتی در مواقعی که مالک نمی‌خواهد دامنه را بفروشد، ممکن است تا سال‌ها طول بکشد تا بتوانید او را متقاعد کنید.

به همین دلیل ما همیشه در جست‌وجو برای خرید دامنه توصیه می‌کنیم چند گزینه داشته باشید. برای گرفتن ایده‌های جدید می‌توانید به سایت‌هایی که نام دامنه پیشنهاد می‌کنند مراجعه کنید. یکی از این سایت‌ها Nameboy است.

در این‌جا چند نکته هوشمندانه که می‌تواند به شما در رسیدن به گزینه‌های دیگر کمک کند را لیست کرده‌ایم:

  • اضافه کردن یک فعل به کلمه کلیدی خود – به عنوان مثال getpocket.com, getcloudapp.com, tryinteract.com
  • نام‌ تجاری خود را با یک کلمه کلیدی گسترش دهید – به عنوان مثال: gogoair.com, invisionapp.com و غیره. به یاد داشته باشید که Tesla، دامنه Tesla.com را در اختیار نداشت بنابراین آن‌ها با TeslaMotors.com کار خود را شروع کردند. Buffer نیز خود مالک buffer.com نبود بنابراین در ابتدا از bufferapp.com استفاده کردند.
  • از اختصارات استفاده کنید – به عنوان مثال: wpforms.com, hamyarwp.com و…
  • از عبارات یا صفات استفاده کنید – برای مثال: optinmonster.com, monsterinsights.com, trustpulse.com و…

امیدواریم این مقاله به شما برای خرید دامنه مدنظرتان کمک کرده باشد ☺️🌹

آموزشخرید دامنهخرید دامنه ثبت شدهدامنه
4
لایک this نوشته
9 مطالب
سپهر
طراحی وب رو از سن خیلی کم شروع کردم. عاشق تکنولوژی‌ام و سعی میکنم چیزای جدید رو امتحان کنم و یاد بگیرم. در حال حاضر در اپکس وب مشغول کار هستم و سعی می‌کنم در کنار برنامه‌نویسی و طراحی، تولید محتوا هم بکنم.
  • ثبت سایت در موتورهای جست‌وجو
    قبلی نوشتهثبت سایت در موتورهای جست‌وجو
  • بعدی نوشتهحملات دیداس: علل، اثرات و نحوه محافظت از سایت شما
    ثبت سایت در موتورهای جست‌وجو

دیدگاهتان را بنویسید (لغو پاسخ)

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. فیلدهای مورد نیاز علامت گذاری شده اند *

*
*

اصلی

  • صفحه اصلی
  • ناحیه کاربری
  • خدمات
  • تعرفه‌ها
  • نمونه‌کارها
  • درباره ما
  • وبلاگ
  • تماس با ما

موضوعی

  • طراحی سایت شرکتی
  • طراحی سایت فروشگاهی
  • طراحی سایت شخصی
  • طراحی سایت بیمه
  • طراحی سایت رستوران
  • طراحی سایت املاک
  • طراحی سایت پزشکی
  • طراحی سایت خبری
  • طراحی سایت آتلیه و هنری
  • طراحی سایت آژانس مسافرتی

بیشتر

  • قوانین و مقررات
  • وضعیت شبکه
  • به‌روزرسانی‌ها
  • فرصت‌های شغلی
  • ثبت پروژه شما

عضویت در خبرنامه سایت

logo-samandehi
dark-logo

تمامی حقوق مادی و معنوی این وبسایت متعلق به اپکس وب می باشد

در
خدمات ما
تماس با ما
ناحیه کاربری
تماس با پشتیبانی: 09374741941
Copy